Stress (werk)- en burn-out coaching

Wat is stress- en burn-out coaching?
Bij wie kan je terecht voor stress- en burn-out coaching?
Voor wie is stress- en burn-out coaching?
Hoe neem ik contact op met Adinda?

 

 

 

 

Wat is stress- en burn-out coaching?

Werkstress- en burn-out coaching is een intensieve coaching met als doel stress te verminderen en de stress-copingsvaardigheden te verbeteren. Binnen deze begeleiding gaat het vooral over stress gerelateerd aan het werk. Tijdens deze begeleiding worden stressbronnen geanalyseerd en wordt er een plan van aanpak opgesteld.

Er wordt samen gekeken naar hoe er terug energie kan stromen om vervolgens te focussen op jouw specifieke (werk)situatie. Er wordt aan de slag gegaan met jouw coachingsvragen: de dingen waar jij op vastloopt, zaken die je liever anders ziet op het werk, … Kortom: wat jij nodig hebt om terug op de rails te geraken. Je wordt je bewust van jouw stresssignalen om deze in de toekomst op tijd te leren herkennen en de stress aan te pakken.

 

 

 

 

Bij wie kan je terecht voor stress- en burn-out coaching?

Adinda De Cooman werkt sinds 1997 als coach. Eerst in vzw’s binnen de welzijnssector en jeugdsector, sinds 2015 als zelfstandige.

Zij studeerde af als assistent in de psychologie aan de KATHO (nu: VIVES) in Kortrijk. Hierna volgde zij de opleidingen stress- en burn-out coach aan HRD Academie en loopbaancoach, studiekeuzecoach en wandelcoach aan het Instituut voor Duurzaam Werken. Zij is ook actief lid van het VESB (Vereniging voor Erkende Stress- en Burn-out coaches).

Naast haar werk als coach bij Sleutelbos, heeft zij een privépraktijk in Aalst en geeft zij vormingen in de zorgsector rond thema’s als zelfzorg, herken stress, gevoelens vs professionaliteit, stressbeheersing in de praktijk, … Als vrijwilligster is zij actief als praatgroepbegeleidster voor jongvolwassenen bij Missing You VZW in Aalst

 

 

 

 

Voor wie is stress- en burn-out coaching?

  • Je hebt het gevoel dat het soms allemaal wat te veel wordt op het werk?
  • Er blijven je dingen dwars zitten op het werk of in combinatie met je privéleven.
  • Je piekert, ook ’s nachts over het werk.
  • Je hebt steeds minder energie.
  • Er zijn ‘onverklaarbare’ lichamelijke klachten.

Misschien stelde de dokter als diagnose burn-out? Een burn-out is voornamelijk werkgerelateerd. 
Of je weet zelf dat er meer aan de hand is dan een energiedipje?

 

 

 

 

Hoe neem ik contact op met Adinda?

Telefoon: 0486 12 59 86
Mail: adinda@sleutelbosninove.be