Logopedie

Wat is logopedie?
Bij wie kan je terecht voor logopedie?
Wie kan er terecht bij onze logopediste?
Hoe neem ik contact op met Annelore?

 

 

Wat is logopedie?

Logopedie is een paramedisch beroep met communicatie als centraal thema. Logopedisten kunnen therapeutische hulp bieden aan personen met ontwikkelingsproblemen, schoolse problemen en problemen die te maken hebben met stem, spraak en communicatie.

 

 

 

 

Bij wie kan je terecht voor logopedie?

Annelore De Saegher is een jonge logopediste afkomstig uit Vlezenbeek. In 2011 behaalde ze haar bachelor leerkracht lager onderwijs aan de HUB in Brussel. Het leren nog niet vergaan studeerde ze verder voor een bachelor logopedie aan Arteveldehogeschool in Gent. In de zomer van 2014 studeerde ze af.

 

 

 

Wie kan er terecht bij onze logopediste?

  • Kinderen met leerstoornissen zoals dyslexie, dysorthografie, dyscalculie en concentratiestoornissen:Kinderen die een achterstand hebben op school met lezen, rekenen en/of spelling komen hier in aanmerking. Ook concentratiestoornissen hebben zo hun invloed op de schoolse prestaties.
  • Kinderen met taalontwikkelingsstoornissen:Hier gaat het over een vertraging in de ontwikkeling van de taal. De woordenschat is te beperkt, zinnen zijn kort of de woorden staan niet in de goede volgorde. Kortom, het kind kan zich onvoldoende uitdrukken in woorden voor zijn of haar leeftijd. 
  • Mensen met articulatieproblemen.Mooi spreken is niet altijd vanzelfsprekend. Sommige letters moeten met wat extra hulp aangebracht worden of een foutieve articulatie moet verbeterd worden. Het betreft de motorische uitvoering van spraak.

 

 

 

Hoe neem ik contact op met Annelore?

Telefoon: 0478 42 38 29
Mail: annelore@sleutelbosninove.be